Zhruba deset lidí, včetně tří hostů, muselo ve spěchu před čtvrtou hodinou ranní opustit 400 let starou budovu hotelu George v městečku Ramsey. V hotelu se spustil kouřový poplach, který poprvé zazněl ve skladu v nejvyšším patře a postupně se šířil dále.

"Samozřejmě nemáme důkaz o tom, že by to byl nějaký paranormální jev, ale je hodně shod okolností," uvedla hotelová kuchařka Jean Axelsenová.

Hasiči viní zkrat

Její pravá identita je neznámá, ale rodina, která hotel provozuje, jí říká Mary a domnívá se, že je to jedna z předchozích majitelek hotelu.

"Je zvláštní, že požár vypukl jen v této místnosti a nerozšířil se dále. V pokoji navíc nebyl žádný elektrický přístroj zapojený do zásuvky. Je to opravdu jen skladiště. Podle hasičů však došlo k elektrickému zkratu," řekla Axelsenová.

Duch měl zemřít na následky požáru

"Samozřejmě, že někde v hlavě mám myšlenku, že by za tím mohlo být něco jiného, než zkrat, ale Mary by nám nikdy neublížila a navíc nesnáší oheň. Zemřela následkem vdechnutí kouřových výparů, a tak by jistě nechtěla další požár. Nesnáší oheň natolik, že krade lidem zapalovače a sfoukává svíčky," dodala kuchařka.

Dcera kuchařky, hotelová manažerka Louise Axelsenová (28), pak jen dodala: "Mary nám nevadí. Zvyknete si na to, že ji máte okolo sebe. Když pracujete tady, plně si uvědomujete, že jsou okolo vás duchové."